kutya, macskakutya - macska - ló

 • vakcinázás
 • belgyógyászati ellátás
 • lágy,- és csontsebészet
 • szülészeti és szaporodásbiológiai ellátás
 • ultrahang diagnosztika
 • rtg, EKG, endoszkópos vizsgálatok
 • fogászati ellátás
 • laborvizsgálatok
 • bőrgyógyászati ellátás (allergiavizsgálat)
 • szűrővizsgálatok (ortopédiai, genetikai)
 • mikrochip beültetés, útlevél kiállítás
 • kórházi ellátás
 • progeszteron szint azonnali meghatározása

lógyógyászat

 • belgyógyászati ellátás
 • sebészeti, szemészeti ellátás
 • fogászat
 • szaporodásbiológiai ellátás
 • mikrochip beültetés

Belgyógyászati ellátás

Korszerű laboratóriumunk helyben, akár azonnali vérvizsgálati eredményekkel segíti a pontos diagnózis felállítását.    Vérkép vizsgálatok mellett biokémiai vizsgálatokat (pl. máj, vese , hasnyálmirigyfunkció ) és azonnali progeszteronszint mérést is végzünk.   Gyakoribb fertőző betegségek kimutatására (szívférgesség, Giardia, Parvovírus, macskaleukózis és macska- aids)  gyorstesztek állnak a rendelkezésünkre .Speciális vizsgálatokra  (allergiavizsgálatok , genetikai tesztek) budapesti és külföldi szaklaboratóriumokba küldjük a mintákat.

Digitális  röntgenberendezésünkkel  a csonttörések diagnosztizálásán kívül  a mozgásszervi problémák okának  megállapítása mellett  szűrővizsgálatokat (pl. csípő és könyökizületi dysplázia) is végzünk. Modern  ultrahanggépünk   segítségével a belső szervek szerkezetének vizsgálata mellett  szükség esetén  azokból szövettani elemzésre mintát is nyerhetünk. Szívultrahang elvégzésére is lehetőség van.

Szintén nagy segítséget jelent a szövettani mintavételben endoszkópunk, amellyel  idegen anyagok (toklász,kavics egyéb  lenyelt tárgyak ) eltávolítását is el tudjuk végezni.

 

Bőrgyógyászati ellátás (allergiavizsgálat)

Fogászati ellátás

Nyúl, tengerimalac, görény, hüllők és madarak sebészeti, szülészeti és belgyógyászati ellátása.

Laborvizsgálatok hüllők és madarak véréből is.

Madarak inhalációs gyógyszer beadása és szűrővizsgálatok:

 • Pacheco-betegség,
 • Csőr-és-toll szindróma,
 • Chlamidophyla,
 • Salmonella,
 • gombás fertőzések,
 • Polyoma vírus okozta betegség),
 • ivarmeghatározás

ELŐZETES IDŐPONTEGYEZTETÉS SZÜKSÉGES!

Kórházi ellátás

Laborvizsgálatok 

Sebészeti beavatkozások esetében legyen az lágy-, vagy csontsebészet mindig nagyon fontos felmerülő kérdés az altatási rizikó. Igen, azt tudomásul kell vennünk , hogy minden altatás és műtét kockázattal jár és egy teljesen egészséges, fiatal állatnál is felmerülhetnek problémák az altatás során. Az altatási rizikó minimalizálására állatkórházunkban lehetőség van isoflurános gázos altatásra. A műtéti beavatkozásra részletes fizikális betegvizsgálatot követően kerülhet sor.

Szükség esetén ezt kiegészítjük műszeres vizsgálatokkal, idős vagy rizikópáciensek esetén laborvizsgálatot is javasolunk. Az altatásra kerülő betegünk lábába vénakanült helyezünk, ezen keresztül adagoljuk az altatószert, infúziót, illetve vészhelyzet esetén így gyorsabb gyógyszerbeadási lehetőségünk van. A légcsőbe helyezett tubuson keresztül szükség esetén lélegeztetni tudjuk az állatot, illetve ezen át adagoljuk az altatógázt. A műtét során melegítőpárnára helyezzük páciensünket, ezáltal védve a kihűléstől. A műtét alatti monitorozással ellenőrizzük szívverését, vérnyomását egyéb fontos paramétereit. Az ébredés az állat korától, állapotától függően hosszabb-rövidebb ideig kórházunkban történik.

Amiben a gazdi segítségünkre lehet kedvence minél biztonságosabb altatása érdekében:

 1. Mivel az altatószerek jelentős része hánytat , ezért a megbeszélt (ált. 12 órás) műtét előtti koplalást kérjük tartsák be. Ez nagyon fontos, mivel a félrenyelt gyomortartalom akár üszkös tüdőgyulladást, fulladást okozhat.
 2. Az állat korábbi betegségeiről, műtéteiről, gyógyszerérzékenységről, meglévő tüneteiről (pl. köhögés, fáradékonyság, sok víz ivása stb. ) tájékoztasson minket. Rákérdezünk, de érdemes otthon átgondolni, mert természetesen nem csak kedvencük, hanem Önök is izgulnak.
 3. A műtét utáni otthoni ápolást kérjük a megbeszéltek szerint végezzék. Ehhez segítségül egy a műtét utáni teendőket tartalmazó tájékoztatót adunk Önöknek. Amennyiben állata gallért kap nyakára, kérjük azt ne vegye le varratszedésig! Ha bármi kérése, problémája merülne fel kedvence otthoni gondozásával, állapotával kapcsolatban nyugodtan hívjon fel minket segítünk.

Mikrochip beültetés, útlevél kiállítás

RTG, EKG, endoszkópos vizsgálatok

Állatkórházunkban lehetőség van :

 • helyben, azonnal elvégezhető progeszteronszint meghatározásra a fedeztetés optimális idejének meghatározása érdekében
 • alomelhullások okának felderítésére.
 • mesterséges megtermékenyítésre.

 Amennyiben  elakadt az ellés és  császármetszés elvégzésére van szükség  a kölykök életképességét legkevésbé veszélyeztető altatási technikát alkalmazunk, úgy hogy az anyakutya is gyorsan ébredjen, minél előbb elláthassa kölykeit.

Szűrővizsgálatok (ortopédiai, genetikai)

Ultrahang diagnosztika

A leggyakoribb, illetve legfontosabb fertőző betegségek egy része ellen létezik védőoltás. Kellő időben beadott védőoltásokkal   ezek a sokszor halálos kimenetelű betegségek megelőzhetőek.

Kutyák

Optimális időpont  az első vakcina beadására  a 6 -8 hetes kor . Ekkor egy parvovírusos bélgyulladás elleni oltást kap a kölyök. Kis kedvencünkre ugyanis ilyenkor nagy veszélyt jelent az  erős , véres  hasmenéssel  hányással járó, komoly vízveszteséget okozó betegség. A kórokozó bélsárral ürül és a környezetben nagyon hosszú  ideig megőrzi  fertőző képességét, sajnos nem csak közvetlen más kutyákkal való találkozás során fertőződhet kedvencük, hanem akár cipőtalpon is hazavihetjük a vírust.  Ezért lényeges , hogy más kutyusokkal ebben a korban ne érintkezzen a kölyök . Sétáltatni  lehetőleg csak olyan helyre vigyék,  ahová nem jár sok másik kutya.  Ebben az időszakban nem szabad megfeledkeznünk   a többszörös féreghajtás fontosságáról sem.  Ezt  a kutya méretétől függően féreghajtó pasztával  vagy tablettával végezzük.

 Következő oltás 2-3 hét elteltével  a  kombinált vakcina . Típustól függően ez a következő betegségek kórokozói ellen nyújt védelmet: szopornyica, fertőző májgyulladás, leptospirosis, kennel köhögés, s stb.  Az alapvakcinázás két oltásból áll, amit fél majd egyévente ismételni kell a stabil védettség fenntartásának céljából. Az egyetlen Magyarországon kötelező védőoltás a veszettség elleni, amit először a kutya 12 – 16 hetes korában kell beadni, majd utána 6 hónap múlva. Ezt a vakcinát évente kötelező ismételni.

 

Macskák

Cicák esetében, az oltási sor kicsit eltérő. Itt 9 – 10 hetes korban kezdjük az immunizálást, kombinált oltás beadásával. Az egyszeri vakcina itt sem elegendő, 3 hét után ismételnünk kell.  Legfontosabb fertőző betegségek cicáknál a következők: panleukopenia, macskanátna, macskaleukózis, stb.  A kombinált védőoltások szerencsére az említett betegségekkel szemben védelmet nyújtanak, bár létezik egy veszedelmes kór, a macska – AIDS, ami ellen sajnos még nem létezik védőoltás. Mivel a macska – AIDS kórokozója  közvetlen kontaktussal terjed a cicák körében, az időben elvégzett ivartalanítás nagyon fontos szerepet játszik a betegség megelőzése szempontjából. Állatorvosunktól a kölyök macskák külső, illetve belső élősködők elleni védelemről célszerű tanácsot kérni az oltások során. Macskák esetében a veszettség elleni védőoltás nem kötelező, de mivel a kijárós cicák nagy területet járnak be és sok más állattal érintkezhetnek,  illetve a vírus emberben is halálos megbetegedést okoz nagyon  fontos a megelőzése.